00,00 €

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left

JanSport, značka s príbehom

30. júna 2022

Náš e-shop sa neustále rozrastá a my vám znovu prinášame novú značku s krásnym príbehom – JanSport.

Takto to začalo

V roku 1967 žili vo Washingtone traja priatelia: Skip - outdoorový nadšenec, Murray – inžinier a Jan – dokonalá krajčírka.

Murray získal cenu za dizajn a vytvorenie prvého nastaviteľného hliníkového rámu ruksaku od spoločnosti Alcoa Company. A vtedy sa všetko rozhýbalo.

Murray požiadal priateľku Jan, aby pre jeho hliníkový rám vytvorila vzor ruksaku. Za to jej sľúbil, že ak bude mať ich ruksak úspech, pomenuje po nej spoločnosť.

Tak sa aj stalo. Značka JanSport ožila a dnes sú ich školské tašky, či ruksaky v Amerike najpoužívanejšie.
Medzi skutočne obľúbené modely patrí napríklad JanSport Right Pack.

Viac ako 50 rokov skúmania

Pre zakladateľov značky JanSport bol inšpiráciou stratovulkán Mount Rainer, ktorý bol tiež ústredím ich dobrodružstiev – kempovaní, nocí schúlených v snehových jaskyniach a nádherných východov slnka na vrchole.

V roku 1972 začali pozývať svojich priateľov na skupinové výstupy a každoročné podujatie JanSport. Hora je pre nich miestom, kde môžu testovať produkty a skúmať a zdieľať úžasnú prírodu s priateľmi.

Všestranné produkty

Pred niekoľkými rokmi nosili študenti svoje učebnice v rukách. Jedného dňa však niektorí študenti University of Washington objavili turistické balíčky od JanSport a začali ich využívať na udržanie svojich kníh v suchu počas dažďa. Tak sa zrodil denný balíček pre kampus, známy ako SuperBreak.

Odvtedy JanSport navrhuje balíčky, tašky, ruksaky, či iné outdoorové vybavenie, s ktorými zvládnete každodenné dobrodružstvá. Zaviazali sa vyrábať odolné, funkčné a všestranné produkty, na ktoré sa môže každý spoľahnúť, či už sa chystá na dlhý deň, von s priateľmi alebo na výlet, či turistiku.

Navyše na ruksakoch nájdete množstvo praktických prvkov, ako napríklad ergonomické popruhy, veľa organizérov a skutočne kvalitné šitie a zipsy, ktoré vám vydržia.

To je to, o čo sa snažia od roku 1967.

Názov SuperBreak doteraz nesú tieto modely, ktoré sú skutočne obľúbené vďaka ich kvalitnému prevedeniu:

Hodnoty spoločnosti

  • Produkty na celý život – všetky ruksaky a tašky od JanSport majú 30 ročnú záruku, pretože dobré veci by mali vydržať. Ak sa niektorý produkt pokazí, vymenia ho alebo opravia. A to bez akýchkoľvek otázok.
  • Sme v tom spolu – v JanSport boli vždy inšpirovaní prírodou a každodenným dobrodružstvom. Hrdo podporujú komunitné organizácie, ktoré zdieľajú ich ducha (medzi niektoré patria napr. Mountainfilm, Big city mountaineers, Leave no trace alebo International mountain guides)


Záver

Pomáhať ľuďom objavovať svet je to, čo značku JanSport poháňa stále vpred. Neustále pokračujú v inováciách a navrhovaní nového funkčného vybavenia, vďaka ktorému budú všetky vaše dobrodružstvá jednoduchšie.